No 8
20/05/2016, Rotterdam

DE AMBASSADEURS

R.T. No 8 start binnen de muren van het voortgezet onderwijs. Om 10 uur worden we verwacht op het Einstein Lyceum te Hoogvliet. Daar maken we kennis met Mirjam Berkhout directeur en Barry van Druten cultuur coördinator en docent Beeldende Vorming. Hij en zijn collega’s zijn dagelijks verantwoordelijk voor de creatieve ontwikkeling van jonge tieners. Een aantal van hen gaan hun weg vinden in een creatief / artistiek beroep. Zij zijn onze doelgroep. In het middagprogramma gaan Joan Poortman en Margriet Brouwer aan de hand van hun masteronderzoek dieper op deze materie in. Zanne Zwart en Nelleke Hendriks zullen de intentieverklaring onder de titel ‘Libel’ aan de R.T. presenteren en toelichten. Deze intentieverklaring was een van de hoofddoelen van de bijeenkomst in Zwolle, zie verder het R.T. No 7 verslag van Janiek Velthuis en Nelleke Hendriks dat tegelijkertijd met deze uitnodiging wordt verstuurd en later op de blog wordt gepubliceerd.

Eric Jan van de Geer heeft het onderzoek en organisatie voor deze R.T.dag gerealiseerd en deze uitnodiging van een route planning voorzien. Eric is onze gastheer op de WdKA. De R.T. deelnemers voor wie het lastig is om tijdig op het Einstein Lyceum aanwezig te zijn kunnen op het middagprogramma insteken om 12.30 uur, dan begint de lunch op de Willem de Kooning Academie. Echter, graag wil ik aandringen om vanaf het begin aanwezig te zijn ! Met dank aan Eric voor het opzetten van deze pittige en bijzondere programmering die we met een borrel in Het Witte Huis afsluiten.

Tot vrijdag 20 mei.

Wouter Hooijmans.


R.T. No 8
20 mei 2016, Rotterdam.
Gastheer : Eric Jan van de Geer
Verslaggeving : nog niet bekend

Ochtendprogramma :

10.00 uur Bezoek aan het Einstein Lyceum te Hoogvliet
Campusplein 18
3192 CD HOOGVLIET
Ontvangst in lokaal 305 ‐ 3de etage ­‐.
Rondleiding en toelichting door over Beeldende Vorming in het VO, het curriculum, de exameneisen, het gemaakte examenwerk Mirjam Berkhout ‐ directeur Einstein Lyceum & Barry van Druten, ­‐ cultuur coördinator en docent Beeldende Vorming aan MAVO/HAVO/VWO -­.

Einstein Lyceum
Einstein Lyceum

Routebeschrijving naar het Einstein Lyceum, vanuit Centraal Station Rotterdam.
Adres: Campusplein 18, 3192 CD, HOOGVLIET
REISTIJD 30 minuten :
Centraal Station Rotterdam > Metro,
Metro D richting Akkers.
Zalmplaat uitstappen ­‐ 2 minuten lopen naar Einstein Lyceum ­‐.

11.30 uur Einde bezoek aan het Einstein Lyceum te Hoogvliet

12.00 uur Vertrek met metro naar Willem de Kooning Academie

Routebeschrijving : van het Einstein Lyceum naar Willem de Kooning Academie.
Adres: Blaak 10, 3111 TA, HOOGVLIET
REISTIJD 35 minuten :
Metro C richting De Terp.
Blaak uitstappen ‐ 2 minuten lopen naar de Willem de Kooning Academie ‐.

Routebeschrijving : van het Centraal Station Rotterdam naar Willem de Kooning Academie ­‐ voor de mensen die in het middagprogramma insteken ‐.
Stap op het CS over op de NS trein naar station Blaak – vandaar 2 minuten lopen naar de Willem de Kooning Academie ‐.

Willem de Kooning Academie
Willem de Kooning Academie

Middagprogramma :

12.30 uur Lunch in de Willem de Kooning Academie.
Bestuursruimte B 1.8..

Welkom door Roger Teeuwen ‐ head of School Design & Social Practices –.

Nelleke Hendriks en Zanne Zwart delen ter lezing de tekst van de intentieverklaring ‘Het Zwolle Document’ uit die is opgesteld naar aanleiding van de R.T, No 7 in Zwolle.
‘Het Zwolle Document’ wordt na de lunch besproken om 16.00 uur.

13.30 uur Presentatie van 2 masteronderzoeken :

1] Joan Poortman ­‐ docent CSG Willem v Oranje, Oud Beijerland en projectmedewerker KCO -­‐ over aansluiting VO / Kunstonderwijs.
2] Margriet Brouwer ‐ seniormedewerker Talentontwikkeling & Educatie Showroom MAMA, Rotterdam ­‐ over de profilering van kunstacademies en de aansluiting van de toelatingen hierop.

15.00 uur Jeroen Chabot ­‐ Dean Willem de Kooning Academy Rotterdam University of Applied Sciences ­‐.

15.15 uur Fred Wartna ­‐ docent, voormalig afdelingshoofd afd. DBKV ‐ over de rol van de docentenopleidingen en de DBKV docent als ambassadeur van het kunstonderwijs.

16.00 uur Bespreking van het ‘Zwolle Document’.
Zanne Zwart en Nelleke Hendriks houden een korte toelichting en leiden de discussie over inhoud en doel van het gezamenlijk document. Er worden afspraken gemaakt over de verwerking van mutaties en de presentatie van het stuk aan het OBK.

16.50 uur Wouter Hooijmans ­‐ voorzitter R.T. ­‐ sluit af met een kort nawoord, de opmaat voor de volgende R.T. en vaststelling van lokatie en datum van de R.T. No 9 november 2016.

17.00 uur Borrel in het ‐ Grand Café ‘Het Witte Huis’ ­‐
Geldersekade 1C ‐ 2 minuten lopen vanaf de WdKA ­‐.